Typografie

Fago Pro voor externe communicatie en drukwerk


Het lettertype Fago Pro wordt gebruikt in ons logo, en is bijgevolg de huisstijlletter van de sector Samenlevingsopbouw. Deze hedendaagse schreefloze werd in 2000 ontworpen door Ole Schäfer, en uitgegeven door FontFont. Het bestaat uit 4 gewichten met hun bijhorende cursief.

SOcip typo 01


Voor gedrukte communicatie van of over onze sector gebruiken we zoveel als mogelijk Fago Pro. Uiteraard kan voor individuele projecten een andere typografie gekozen worden.

Dit lettertype maakt geen deel uit van de standaard-installatie van Windows- en Apple-computers, en het is evenmin licentievrij. Elk instituut beschikt over minstens één licentie voor Fago Pro.

Hou er rekening mee dat correspondenten en partners niet over de Fago Pro beschikken. Digitale bestanden die de Fago Pro bevatten, zullen bij hen onleesbaar zijn, of een afwijkende layout krijgen. Kies daarom steeds voor het pdf-bestandsformaat bij de digitale verspreiding van documenten die in Fago Pro zijn opgemaakt.


Calibri voor Microsoft Office en beeldschermcommunicatie


Deze "humanistische" schreefloze werd in 2002 ontworpen door Lucas De Groot voor Microsoft ClearType. Hij maakt licentievrij deel uit van de standaardinstallatie op Windows- en Apple-computers, waar hij uit twee gewichten met bijhorende cursief bestaat.

SOcip typo 02


We gebruiken Calibri In zakelijke en wervende communicatie die via Microsoft Office wordt aangemaakt, of waarvoor geen grafisch budget is. Ook voor schermtoepassingen zoals e-mail, websites, nieuwsbrieven en geprojecteerde presentaties, is Calibri onze huisstijlletter.

De aanbevolen typografische instelling (broodtekst) voor Microsoft Office is: Calibri Regular 10 op regelafstand "meerdere 1.1".

Einde FAQ

{accordionfaq}